Дуліби:

пʼятницю, 23 березня 2018 р.

Дні фінансової грамотності у школі-гімназії


15-16 березня у НВК «Середня ЗОШ-гімназія» ім. М. Шашкевича с. Дуліби проходили Дні фінансової грамотності під гаслом «Гроші мають значення!». Гімназисти під керівництвом вчителя економіки Кацалай М.Я. традиційно долучилися до міжнародної ініціативи фінансової просвіти молоді Global Money Week – Всесвітнього тижня грошей. Метою заходів, які проводилися у школі було підвищення обізнаності учнів про важливість фінансової освіти і фінансової інтеграції, спрямованої на розширення можливостей молодого покоління для побудови упевненого і відповідального фінансового майбутнього.
За допомогою веселих та інтерактивних заходів, а саме вікторини «Вплив маркетингу на споживачів», лекції-дискусії «Як вберегтися від фінансових шахраїв в інтернет-банкінгу», кеш-флоу гри «Життєвий капітал», гри «Обачлива фінансова поведінка» діти ознайомилися з основами економічних знань, отримали уявлення про первинні економічні потреби (гроші), зрозуміли те, що речі вжитку, предмети, продукти можна продавати або купувати, навчилися висловлювати свої думки, аналізувати ситуації і «заробляти» гроші.

Знання і навички у прийнятті фінансових рішень, які учні отримали під час проведення Днів фінансової грамотності є особливо важливими для дітей, тому що вони – це не лише майбутні будівничі нашої країни, але й справжні агенти сучасних змін у суспільстві.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.