Дуліби:

пʼятницю, 30 березня 2018 р.

Пророк українського народу


Місяць березень належить споминам про найбільшого українського генія, поета Тараса Шевченка. Всюди, де лишень живуть українці, згадують у березні свого пророка.
Ряд заходів проведено і у навчально-виховному комплексі «Середня загальноосвітня школа-гімназія» ім. М. Шашкевича с. Дуліби. Це флешмоб «Шевченко єднає», проведений біля пам’ятника Т. Шевченку у с. Грабовець разом з педагогом-організатором Боженко У.В. Гімназисти декламували вірш «Розрита могила». Цитати цього твору підкреслили велич слова Тараса і значущість їх у сьогоденні. Для 1-4 класів – виховний захід «Іду з дитинства до Тараса», який підготували учні 2 класу разом з класним керівником Мельник Л.Я. Для 5-11 класів – літературно-музична композиція «Уклін тобі, Кобзарю!» у виконанні гімназистів 5-го гімназійного (9) класу спільно з опікуном Опришко Л.М. та вчителем музики Рібун І.Є. Під час заходів звучала Шевченкова поезія, пісні на слова Кобзаря. Перед глядачами постали жіночі образи, яких оспівав Шевченко. Зворушливо, майстерно читці передали зміст поезій Тараса.
У кожному класному приміщенні, головному корпусі школи-гімназії оформлені інформаційні стенди, творчо-пошукові проекти, зі змісту яких школярі поглиблять та доповнять свої знання про життя і творчість Кобзаря.
Класними керівниками 1-11 класів проведено ГНДП «Шевченко у нашому житті». Педагоги разом з вихованцями в черговий раз проаналізували велич та роль Тараса Шевченка у нашому житті.
Сподіваємось, що проведені заходи дадуть зрозуміти кожному, що Шевченко – це Україна, а Україна – це Шевченко.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.