Дуліби:

вівторок, 24 квітня 2018 р.

Разом проти тероризму





Ситуація, що склалася в Україні у зв’язку з проведенням антитерористичної операції у Донецькій і Луганській областях та активізацією діяльності міжнародних терористичних організацій, свідчить про суттєве зростання кількості злочинів, вчинених з використанням саморобних та штатних вибухових пристроїв у місцях масового перебування людей.
Також наявна в Управлінні СБ України інформація свідчить про те, що зросла кількість анонімних телефонних дзвінків про наміри здійснення актів терористичного характеру в місцях масового скупчення людей.
Аналіз даних щодо об’єктів посягань, форм та методів здійснення протиправних дій свідчить про наявність стійкої тенденції з намагання окремих осіб і груп дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію та вчинити психологічний тиск на населення з метою його залякування.
Враховуючи викладене, в рамках Закону України «Про боротьбу з тероризмом» та Концепції боротьби з тероризмом у 2013-2020 роках, затвердженої Указом Президента України № 230/2013 від 25.04.2013 року, з метою своєчасного виявлення передумов до виникнення надзвичайних подій та їх попередження, а також запобігання диверсійно-терористичним проявам, ефективної локалізації і ліквідації їх наслідків, зокрема під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання якості освіти та державної підсумкової атестації, доцільно довести до працівників закладів освіти та батьків учнів інформацію про загрози терористичних актів та вжиття заходів упереджувального характеру, відповідно до розробленого алгоритму дій посадової особи при отриманні інформації про вчинення (загрозу вчинення) діяння з ознаками терористичного характеру.
У випадку виявлення предметів, підозрілих на саморобний вибуховий пристрій (СВП), насамперед повідомити старших керівників та чергових ГУ Національної поліції у Львівській області – 102 та Управління СБ України у Львівській області за номером телефона: (032) 261-61-43. При підтвердженні ознак СВП організувати евакуацію людей з адміністративних будівель.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.