Дуліби:

четвер, 12 квітня 2018 р.

Фашистські табори – незагоєна рана


Мир – чеснота цивілізації, 
війна – її злочин  

11 квітня вшановують  Міжнародний день визволення в’язнів з фашистських таборів. Саме до цієї події у НВК «Середня ЗОШ-гімназія»  ім. М. Шашкевича с. Дуліби учителем історії Біганич О.І. проведено інформаційні години у 6-9 класах «Концентраційні табори, табори смерті – злочин проти людства». Гортаючи сторінки історії, учні зазначили, що у таборах  фашистська каральна машина  сконструювала конвеєр смерті. Там панували голод, холод, виснажлива праця, тортури, медичні експерименти, знущання над в’язнями…  Під час заходів школярам наголошено на важливості пам’ятати про ці події, щоб не допустити подібного в майбутньому. Учні переглянули світлини, відеоролики про ці страшні події.
Членами інформаційно-просвітницького товариства «Гарт» випущено стіннівку «Дахау, Бухенвальд, Майданек, Освенціум – незагоєна рана на тілі Європи», зі змісту якої школярі мають змогу ознайомитись  страшними місцями ув’язнення.
Сподіваємось, що проведені заходи поглиблять знання школярів з історії та сформують почуття поваги до тих людей, що відбули ув’язнення.
Віримо, що сучасні військові дії  на території України  швидко закінчиться і всі військовополонені повернуться до своїх родини.  Наші серця сьогодні б’ються в унісон «Щоб не повторилося».


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.