Дуліби:

пʼятницю, 26 січня 2018 р.

Хто в горах дивиться угору




25 січня талановиті вихованці навчально-виховного комплексу "Середня загальноосвітня школа-гімназія" ім. М. Шашкевича с. Дуліби з нагоди відзначення річниці Дня Соборності України підкорили наступну вершину на своєму шляху. Цього разу це була гора Корчанка (висота 1180 м), яка розпочинає хребет Парашки у масиві Сколівські Бескиди.
Невеликий морозець, безхмарне ранкове небо додавали впевненості в тому, що похід вдасться. Вже о 9 годині ранку наша група вийшла на популярний маршрут Сколе-Парашка. По дорозі на хребет учні милувалися засніженими схилами гір природного парку «Сколівські бескиди». Вже за декілька годин ми піднялися на висоту 1000 метрів. І тут нас зустріла справжня казка: вдалині раз по раз виринала із зимових хмар гора Парашка, високі сосни та ялинки виблискували на сонці своїм білим сніговим вбранням, а  попереду нас чекав справжній сніговий тунель, яким ми піднімалися аж до самої вершини. Хребет Парашки зустрів нас морозяним вітром та надзвичайною красою довколишніх гір. Дух перехоплювало не так від холодного гірського повітря, як від побачених зимових краєвидів. Тут, на вершині, учні разом із педагогом-організатором Боженко У.В. та заступником директора Найчуком С.С. пригадали важливі події, що відбувалися майже сто років тому та виконали державний гімн.

А далі нас чекав спуск до міста Сколе, який ми подолали вдвічі швидше. Втомлені, але задоволені від побаченого, ми попрямували додому.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.