Дуліби:

вівторок, 12 грудня 2017 р.

Математика – цариця наук

З 27 листопада по 08 грудня У НВК "Середня загальноосвітня школа-гімназія" ім. М. Шашкевича с. Дуліби було проведено декаду математики під гаслом «Математика – цариця наук».
Основною метою цього навчально-виховного заходу було збудити інтерес в учнів до вивчення математики, показати, яке велике значення мають математичні знання у житті людини, довести до свідомості учнів те, що хто знає математику, той знає все.
Розпочалась декада загальношкільною учнівською лінійкою, на якій голова ради братства оголосила план проведення заходів на кожен день. Цікавою подією для учнів була оформлена виставка дитячих малюнків під назвою «Математика і життя», а також вітрина із висловами видатних людей про математику.
Члени математичного гуртка та учні 1-го гімназійного класу підготували математичну газету-летючку «Юний математик», з якою виступили у всіх класах школи-гімназії. Не тільки для учнів , але і для вчителів були цікавими відкриті уроки з математики:  у 6 гімназійному класі – урок алгебри і початків аналізу, тема «Тригонометричні функції» (вчитель Мелень М.А.); у 4 гімназійному класі – урок геометрії, тема «Трапеція. Середня лінія трапеції» (вчитель Копач Б.М.);  у 2 гімназійному класі – урок математики, тема «Відсоткове відношення двох чисел» (вчитель Опришко Л.М.)
Великий інтерес виявили учні школи до проведення позакласних заходів з математики: година цікавої математики на тему «Сірники – не іграшка»; математичний турнір між хлопцями і дівчатами у 4 гімназійному класі, в якому перемогли дівчата; вікторина для учнів 3-го та 7-го гімназійних класів; математична конференція на тему «З історії олімпійського математичного руху в Україні» для учнів 5-го гімназійного класу.

Завершилася декада математики підведенням підсумків, відзначенням переможців та активних учнів скромними подарунками і пам’ятними сувенірами.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.