Дуліби:

неділя, 26 травня 2024 р.

То є наші гори!

     26 травня учні 7-10 класів школи-гімназії та учні 9 класу школи-сад здійснили піший похід до Скель Довбуша із села Труханова.  Серед 60 школярів були вже загартовані походами учасники туристичного гуртка, а були і ті хто вперше спробував такий вид відпочинку! 

    Скільки б ми не ходили в Карпати, вони завжди мають чим нас здивувати. Не стали винятком і гори довкола Труханова. Високі ялиці, крислаті сосни, пахучі луки та дзвінкі весняні струмки, блакитне небо і чисте ранкове гірське повітря... То треба бачити та відчути!  Маршрут до скель короткий та нескладний, більша частина лісом та без стрімких підйомів. 2,5 кілометри шляху діти подолали менше ніж за годину. Вікові скелі зустріли нас прохолодою і своєю величчю.

    У підніжжі пісковиків учні послухали розповіді Найчука С.С. про опришків та їхні звитяги, про братів Довбушів та їхні скарби, про вікову боротьбу українців за право на вільне та гідне життя, про героїв України, що у минувшину стояли на захисті українців.

    Відчути дух того часу допомогла пісня про Довбуша, яку школярі заспівали гуртом, цим самим вшанувавши пам'ять про наших захисників всіх часів.






    


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.