Дуліби:

четвер, 23 травня 2024 р.

Незламні люди

         Нестримно збігає час. 820 днів відділяють нас від того страшного і болючого дня, коли життя немов зупинилося, а потім знову продовжилося у незвичний спосіб... Війна… До цього слова не можливо звикнути. Це те, що ми маємо не тільки пережити, а й осмислити. Українська земля зболена, зранена, але незламна, як і ми, українці. Війна руйнує, нищить, але в той же час вона привела до неймовірного згуртування народу, до незбагненної єдності в боротьбі проти чужинців. Війна торкнулася кожного українця  - і її дотик спантеличує, завдає болю.  Та дух нації - незламний!

       Війна спонукає молодь уважніше вивчати уроки історії. Знання  минулого дає сучасним українцям сили вистояти зараз.

       Сьогодні, в День Героїв, ми низько вклоняємося і кажемо щире Дякую всім захисникам України, які зараз на полі бою невтомно воюють та стримують орду; всім тим, що терплять у полоні, що пропали безвісти, що назавжди пішли на небеса нескореними.

Упродовж двох тижнів для учнів 5-9 класів НВК “Середня ЗОШ-гімгазія” імені Маркіяна Шашкевича с.Дуліби вчителем історії Біганич О.І. за підтримки ГО “Історична платформа” та ГО “Освіторія” було проведено уроки незламності.       

      Школярі ще раз гортали сторінки  історії визвольних змагань українського народу, ознайомлювалися з життєвими подвигами його провідників: Симона Петлюри, Євгена Коновальця, Степана Бандери, Олени Теліги, Василя Стуса…. Учні з особливою пошаною згадували новітніх героїв, відвідували могили односельчан, які загигули у вирі буремних подій сучасності.

      Хай дух незламності дає нам сили вистояти та перемогти у війні.

Шануймо справжніх Героїв, нащадків козацького роду, які продовжують боротьбу на передовій,  які  несуть в собі дух сміливості, незламності, жертовності та патріотизму, які  захищають  нашу землю, нашу свободу та незалежність.

🕯️Згадаймо сьогодні у своїй тихій молитві всіх тих, хто віддав за Україну найцінніше і пішов на небо нескореним!
Слава ГЕРОЯМ!

Слава УКРАЇНІ!









Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.