Дуліби:

середу, 14 червня 2023 р.

Державний історико-культурний заповідник "Нагуєвичі"

     13 червня учні 6-А, 6-Б та 7 класів разом з вчителями школи -гімназії відвідали батьківську оселю українського генія-Івана Франка.

    Мали змогу побувати в музеї - садибі батьків І. Франка. До садиби входять хата, де учні торкалися речей, яких торкався сам Іван Франко,  кузня Якова Франка – батька письменника, стодола, криниця, пасіка, біля яких тепер пасуться вівці.

    Особливу увагу учні звернули на книжки, за якими Франко навчався, обідній стіл родини, ікони, фотокартки молодого Франка, речі того часу, на колиску і на піч.

    Також побували у  двоповерховій будівлі,  в якій розміщена літературна експозиція музею Івана Франка. В музеї зібрані матеріали про життя і творчість письменника.

    Учні та вчителі відчули атмосферу,  яка панувала за часів Франка. Дізналися більше про багату історію життя і творчості письменника.

    Приїхавши в Нагуєвичі, почувши біографію письменника, прогулявшись його слідами, розуміємо, що Франко – не просто чудовий письменник, а й прогресивний українець, чиї погляди та думки актуальні й до наших часів.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.