Дуліби:

вівторок, 27 червня 2023 р.

Продовжуємо підкорювати вершини

    26 червня учні та педагоги НВК підкорили ще одну вершину українських Карпат. Цього разу це була найвища точка Львівської області - гора Пікуй (1408 м.). 

    Чудова сонячна погода та літній настрій сприяли нашій мандрівці. Короткий, але стрімкий маршрут вздовж річки Біласовиця вдалося подолати досить швидко, як на початківців пішого туризму, і вже о 13-00 у більшості з нас перехопило дух від мальовничих краєвидів вершин Львівської та Закарпатської областей. Полонина Боржава із величною горою Стій, гора Остра, масивна та широка полонина Руна, неначе піраміди - підкорені на початку червня Парашка зі своїми сусідками, Тимків Верх та Зелена, Верховинський Вододільний Хребет із пішохідним перевалом Руська Путь та Дрогобицьким Каменем, ну і звичайно кам'янисте пасмо самого Пікуя, мов спина велитенського казкового дракона, вкотре довели молодим мандрівникам, що заради такої краси варто ходити в гори.

    Втомлені, але щасливі, ще на півдорозі до автобуса ми обирали наступні вершини Карпат, які будуть обов'язково підкорені учнями та педагогами школи-гімназії ім. М. Шашкевича.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.