Дуліби:

пʼятницю, 12 травня 2023 р.

Туристичний похід на гору Ключ

       


 

        11 травня 2023 року учні 7, 8 та 10 класів НВК у рамках роботи туристичного гуртка  під керівництвом Найчука С.С. підкорили свою першу вершину – гору Ключ (927 м.).

        Маршрут розпочали від гучного водоспаду Кам’янка, який особливо красивий у променях вранішнього сонця. Далі було Журавлине озеро поміж величних карпатських смерек, масивні каміння Сколівських Бескид, яке за легендою розкидали велетні, що жили у горах до того, як сюди прийшли бойки, витесана часом висока скеля «Острів Пасхи». Долею випадку ми таки змогли заглянути у глибокі вертикальні печери хребта гори Ключ «Сім кажанів» та «Три кажана». Вздовж стежки молоді туристи оглянули можливе місце стоянки первісних людей серед чудернацько вискладаного природою каміння, зустріли плямисту саламандру, яка, як завжди, нікуди не поспішала. Вже о 13-00 наша група молитвою та хвилиною мовчання вшанувала переможний подвиг Українських січових стрільців у бою з російською армією у 1914 році, а також наших захисників, які загинули, захищаючи Батьківщину, у війні з агресором сьогодні.



        Дорогу назад учні мали змогу милуватися вершинами національного природнього парку та глибоким і обривистим каньйоном річки Кам’янка.

         – Красу високих гір вкритих лісом, часом не можливо описати. Тут настільки чудово, що зовсім не хочеться повертатися до повсякденних турбот, – підсумували молоді педагоги, які також були зі школярами, Срулевич А.Ю. та Окань Л.Р.



        Дякуємо відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму  Грабовецько-Дулібівської     сільської  ради за наданий автобус для поїздки.

        Дякуємо ЗСУ за можливість провести похід у безпеці.














Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.