Дуліби:

пʼятниця, 15 вересня 2023 р.

Як ми до моря ходили...

       

 13 вересня 2023 року учні 8-11 класів НВК у рамках роботи туристичного гуртка  під керівництвом Найчука С.С., Боженко У.В. та Срулевич А.Ю. продовжили свої мандрівки відомими місцями українських Карпат.

        Цього разу ми поїхали до моря… Правда море – це тільки  місцева назва, а сама водойма швидше схожа на невелике озеро. У долині річки Стрий юні туристи відвідали залишки недобудованої ГЕС, що мала стати найвисокогірнішою електростанцією в Україні, та поспостерігали за цвітінням латаття на озері, яке туристи вже звично називають Карпатським морем.

        Наступною зупинкою на маршруті був водоспад Лазний на однойменному потічку, до якого було два шляхи: один – довший та «сухіший», другий – коротший та з пригодами. Учні одноголосно (ну майже) обрали перехід річки Стрий у брід. У вересні гірська річка мілка, а завдяки теплій та сухій погоді – вода чиста та тепла. Тому 100 метрів броду були швидше веселим відпочинком аніж складним випробуванням. Водоспад Лазний зустрів нас ранковою прохолодою та заспокійливим шумом кришталевої джерельної води, яка спадає з 12-метрової висоти. Тут учні зробили пам’ятні фото та зупинилися відпочити і відновити сили. А вже за годину, ми спускалися до другого, не менш вражаючого водоспаду – Сопіт, який утворений безіменним потічком з іншої сторони гори.

        Завдячуючи вересневому теплу -  похід вийшов швидше тренувальним, і школярі із мінімальною затратою сил отримали максимум вражень.



    Дякуємо відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму  Грабовецько-Дулібівської  сільської  ради за надану можливість мандрувати та навчатися у нестандартному форматі в такий складний час. Дякуємо ЗСУ за можливість провести похід у безпеці.

    А учасники туристичного гуртка вже планують наступні маршрути, які відкриють їм красу осінніх та зимових Карпат.

 



















Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.