Дуліби:

четвер, 16 березня 2023 р.

День цивільного захисту у НВК

          16 березня 2023 року у Навчально-виховному комплексі "Середня загальноосвітня школа-гімназія" імені Маркіяна Шашкевича села Дуліби Грабовецько-Дулібівської сільської ради Стрийського району Львівської області  проведено День Цивільного захисту для керівників ЗЗСО та ДНЗ Грабовецько-Дулібівської сільської ради.

        Під час повітряної тривоги в укритті учасники освітнього процесу продемонстрували свою організованість і вміння евакуйовуватися. Із вступним словом виступила директор НВК Кушпір С.В., яка ознайомила присутніх із планом проведення Дня ЦЗ. Кожна вікова категорія підготувала для присутніх заходи з безпеки життєдіяльності:

        9-11 класи – презентація проекту «Випускники – наші герої». Вчитель Левків І.О. представила воїнів-захисників, вихідців зі шкільних стін. Особливо зворушливим було звернення воїна Тараса Шуцмана до старшокласників. До учнів запрошено представників 3 стрілецького батальйону військової частини 3002 лейтенанта Володимира Коцабу, старшого сержанта п. Юлію. З ними прибув Мороз Олексій, дідусь першокласниці, переселенець з Маріуполя, який поділився враженнями про тяжку втрату на війні своєї єдиної дочки Аліси, про національний дух Маріуполя за визволення міста України.

        5-8 класи – роздуми з отцем Олегом Кобелем «Молитва – духовна зброя в захисті життя». Тут учні мали змогу разом зі священником усвідомити, яку силу має молитва, кожен школяр долучився до складання короткої молитви за захисників України.

        1-4 класи – вистава «Вогонь – друг, вогонь – ворог». Педагоги намагалися повторити зі школярами правила пожежної безпеки, запобігання пожеж у нашому житті.

        Після відбою учасники взяли участь у роботі «круглого столу» - обмін досвідом з питань цивільного захисту. До присутніх звернулися: Наливайко Д.Д., завідувач навчально-консультаційного пункту у м. Стрий навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Львівської області, який наголосив керівникам на основних документах та сучасних вимогах ЦЗ; Яворів І.В., майстер виробничого навчання навчально-консультаційного пункту у м. Стрий навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Львівської області; Юроца Р.З., головний спеціаліст відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Грабовецько-Дулібівської сільської ради.

        Кожен керівник поділився своїми матеріалами, спрезентував свою роботу. Директор Навчально-виховного комплексу "Гірненський загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" Дума В.М. розповів про організацію у школі кабінету безпеки.

        Сподіваємось, що проведений день буде надалі лише показовий, припиняться повітряні тривоги і настане довгоочікувана перемога.














Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.