Дуліби:

четвер, 18 жовтня 2018 р.

Карпати кличуть




Талановита молодь навчально-виховного комплексу "Середня загальноосвітня школа-гімназія" ім. М. Шашкевича с. Дуліби  продовжує підтримувати хороші традиції. Вже вкотре наші вихованці проводять піший похід вершинами Сколівських Бескидів. Магура, Корчанка, Оброслий Верх, Зелена, Тимків Верх, Кремениця, Діл, ну і, звичайно, Парашка – найвища гора, що повністю знаходиться в межах Львівської області, були підкорені.
Перед учнями відкривалися мальовничі краєвиди осінніх Карпат: далекі вершини Боржави, могутні скелі фортеці Тустань, долини річок Стрий та Опір, Велика і Мала ріка та, як на диво, спокійний водоспад Гуркало. Легкості походу додавали думки про те, що цими стежками ходили воїни українського війська від княжих часів до  періоду УПА. Мандруючи хребтом, гімназисти пригадали історію походження назви міста Сколе та гори Парашки, дізналися про новий маршрут 5010, який веде до місця розташування Головного осередку спротиву (ГОСП) УПА, а вже у самому селі Корчин місцева жителька розповіла про великий вал – залишки вузькоколійки, якою колись перевозили ліс від села до Східниці.
І хоча маршрут видався нелегким і довгим (загальна протяжність 21 кілометр),  по дорозі додому учні почали шукати на картах наступну вершину, яку вони обов’язково підкорять.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.