Дуліби:

пʼятницю, 13 жовтня 2017 р.

Стежками бойової слави вояків УПА



З нагоди 75-ої річниці створення Української Повстанської Армії та вже за доброю традицією обдарована молодь НВК "Середня загальноосвітня школа-гімназія" ім. М. Шашкевича с. Дуліби  разом з педагогом-організатором Боженко У.В. та заступником директора з навчально-виховної роботи Найчуком С.С. підкорили ще одну вершину українських Карпат. Цього разу це була гора Лопата у «Сколівських бескидах» на якій у минулому столітті вояки УПА дали серйозну відсіч німецько-угорським окупантам.
Зробивши пам’ятне фото біля річки Опір, на фоні кольорових схилів національного природного парку, наша група попрямувала вгору, і хоч подекуди стрічалися дуже стрімкі підйоми, осінні краєвиди та дивовижна природа карпатського лісу додавали нам впевненості та сили на подолання нової вершини. Хорошою мотивацією стали ще й білі гриби, які наче вистрибували один за одним на наш маршрут. Так, милуючись красою та збираючи дари лісу, ми і не помітили як піднялися на висоту 1211 метрів. Вершини гір, за які позачіплялися осінні хмари, сонячна долина річки Стрий та далекі обриси Скель Довбуша малювали на обличчях шкільних вихованців посмішки та щире захоплення від побаченого.
Ну а далі нас чекала дорога додому.  Прямуючи до вокзалу, ми не могли не зупинитися біля оновленого пам’ятника героям УПА та Тараса Шевченка у місті Сколе. Вже у автобусі втома взяла своє, проте діти продовжували жартувати, ділитися враженнями та планувати підкорення наступної карпатської вершини.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.