Дуліби:

середу, 20 квітня 2016 р.

Підкорення нових вершин



19 квітня учні навчально-виховного комплексу "Середня загальноосвітня школа-гімназія" ім. М. Шашкевича с. Дуліби, які є переможцями та призерами олімпіад ІІ та ІІІ етапів, районних спортивних змагань, підкорили наступну вершину на своєму шляху. Цього разу це була найвища гора Українських Карпат, яка повністю лежить на території Львівської області, – Парашка.
Вже о 8 годині ранку наша група вийшла на популярний маршрут Сколе-Парашка. І хоч почався він досить складним підйомом та похмурою погодою, на хребті Парашки нас зустрічало сонце та легенький теплий вітерець. Проходячи хребтом, учні милувалися мальовничими краєвидами природного парку «Сколівські бескиди», все ще засніженими з північної сторони вершинами Великий верх, Стій полонини Боржава, гори Пікуй Верховинського Вододільного хребта. Так декілька нескладних підйомів та спусків – і ми опинилися у підніжжі гори Парашка, де учні ознайомилися з історією назви  цієї вершини. А далі, 20 хвилин – і список досягнень гімназистів поповнився ще одним виконаним пунктом. Із найвищої точки Сколівщини перед дітьми постали давні скелі фортеці Тустань, звивиста долина річки Стрий із довколишніми селами, а вдалині виблискували дахами церкви та храми  міст Трускавця та Стрия.
Та на цьому обдарована молодь школи-гімназії не зупинилася і продовжила свій маршрут до водоспаду «Гуркало». Іти вниз виявилося не так легко, північна сторона Парашки  дуже стрімка та ще не повністю висохла від вологи зимових снігів, але, діставшись до долини Великої Ріки, учні дружно визнали, що воно того вартувало. Водоспад навесні завжди повноводний, цим самим він нагадав молодим туристам, чому він носить назву Гуркало. Тут, на галявині, учні відпочили та вирушили до села Корчин.
        Загалом довжина маршруту склала 25 кілометрів, який наші вихованці подолали за 9 годин. І хоча втомленими були всі, радість та задоволення світилася на кожному обличчю.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.