Дуліби:

середу, 16 березня 2016 р.

Та не однаково мені...

Місяць березень у НВК "Середня ЗОШ-гімназія" ім. М. Шашкевича с. Дуліби Стрийського району оголошено місячником пам’яті Тараса Шевченка. Сплановано ряд виховних заходів: тематичні уроки, години національно-духовної просвіти, виставки малюнків, конкурси, презентації. Учні та педагоги хочуть ще глибше пірнути й осмислити постать Великого Кобзаря; перегорнути його величний «Кобзар»; застановитись на пророчих шевченкових словах, які актуальні й до нині.
10 березня класний керівник 2 класу Каменєва М.Я. було проведено виховний захід «Тарасовими шляхами» для учнів 1-4 класів.
11 березня учні 5-го гімназійного та 9 класів спільно з класними керівниками Осташ М.Г. і Кізимою О.В. провели виховний захід «Тарасова доля» для учнів 5-11 класів.
Упродовж дійств школярі читали поезію, співали пісні, зачаровували акторськими здібностями, відтворювали Назара, хитру Стеху, щиру Галю, строго і вимогливого Хому. Підготовлені презентації допомогла учням повторити знання про життєвий і творчий шлях Кобзаря. Усі присутні насправді переконалися, що слова Тараса – це найкращий приклад виявлення волі, сили духу та особистості справжнього українця!
У своїх виступах директор школи-гімназії Кушпір С.В. наголосила на величі Кобзаря, на актуальності його творів і сьогодні та закликала пишатися тим, що ми українці маємо Шевченка.
Віримо і надіємось, що вічне гасло Шевченка:
«Борітеся – поборите!
Вам Бог помагає!»

незабаром здійсниться!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.