Дуліби:

понеділок, 9 лютого 2015 р.

Європейський молодіжний парламент



«Європейський молодіжний парламент — Україна» («ЄМП-Україна») — політично та релігійно нейтральна неприбуткова організація, яка заохочує українську молодь до активної участі у громадському та культурному житті. 
ЄМП-Україна представляє один із 39 національних комітетів міжнародного Європейського молодіжного парламенту. Троє випускників НВК "Середня ЗОШ-гімназія І-ІІІ ступенів" ім. М. Шашкевича с. Дуліби Стрийського району є членами ЄМП.
3 лютого 2015 року відбулась презентація міжнародної молодіжної громадської організації «Європейський молодіжний парламент – Україна». Ігнатова Марія, випускниця нашої школи, активний член організації, розповіла учням про діяльність ЄМП-Україна, структуру організації, як можна долучитись до співпраці. Оскільки робоча мова європейського молодіжного парламенту – англійська, вся розповідь та дискусія велись англійською мовою. Учні отримали змогу ознайомитись із новими можливостями та взяти участь в інтерактивних іграх.
Де факто, ЄМП-Україна успішно функціонує в Україні з 2000 року, залучаючи українську молодь до діяльності однієї із найбільших європейських платформ для дебатів, міжкультурних зустрічей, освітньої роботи та обміну ідеями між молодими європейцями. Щороку ЄМП-Україна проводить Національну сесію, за результатами якої обираються делегати, які представляють Україну на міжнародних сесіях ЄМП у Європі. 
За роки діяльності організація отримала професійні знання та цінний досвід проведення різноманітних молодіжних заходів: регіональних сесій та міжнародних форумів, національних конференцій, тренінгів, семінарів. ЄМП-Україна є головним партнером у проведенні молодіжних самітів ООН з досягнення Цілей тисячоліття в Україні, а також головним молодіжним партнером Представництва Європейського Союзу в Україні під час організації святкувань Днів Європи в Києві та в інших містах України. Досвідчені і талановиті молоді люди, готові працювати волонтерами заради втілення в життя цікавих проектів, є найціннішим ресурсом нашої організації.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.