Дуліби:

субота, 28 вересня 2024 р.

Олімпійський тиждень

Рух — це життя.
Він зміцнює здоров’я.
Клітинку кожну
Він зігріває кров’ю.
Без руху швидко
Стане кволим тіло.
Тож, склавши руки,
Не сиди без діла!

У ліцеї завершився Олімпійський тиждень 2024 . Всі дні ліцеїсти брали участь в улюблених видах спорту на уроках  фізичної культури та спортивних змаганнях в територіальній громаді з футболу та волейболу. Також ми підсумувавши результати тижневого Тікток- челенджу вітаємо 10-А з перемогою в 10 100 переглядів , а всім хто брав участь дякуємо за активність і зустрінемось на Олімпійському тижні 2025! 






середа, 25 вересня 2024 р.

Учнівське самоврядування не самоціль, а цікаве шкільне життя.

 Шкільна життя різнобарвне і без учнівського самоврядування не так цікаво.

   24 вересня у ліцеї відбулося засідання Ради братства " Русалка Дністрова", під керівництвом педагога-організатора Тимчишин М. Я. 

Розглянуто наступні питання:

1) Визначення структури ради на 2024 - 2025 навчальний рік, розподіл обов'язків членів ради.

2) Подання кандидатів до виборів голови братства.

3) Вибори голови братства.

4) Визначення структури шкільного самоврядування.

   З радістю повідомляємо, що головою Ради братства " Русалка Дністрова" обрано ученицю 10 - А класу - БОРЩЕВСЬКУ ХРИСТИНУ. 

   Бажаємо здійсненні всіх задумів та ідей, багато успішних проектів та заходів, нових вражень і велику кількість приємних спогадів про шкільне життя.



вівторок, 24 вересня 2024 р.

Поїздка до міста Лева

     Теплого вересневого дня учні 9-А класу Дулібського ліцею ім. М. Шашкевича разом з класним керівником Дирів Г. Я. і шкільним психологом Максимів Н.І.здійснили поїздку до Львова. Свою мандрівку старовинним містом розпочали на могилі нашого патрона М.Шашкевича. Пройшли стежками Личаківського кладовища, побували на могилах славних  земляків. Зі сльозами на очах і молитвою на вустах стояли діти на Марсовому полі,  де не чути звуків трамваїв і автомобілів, що проходять повз, а лише шум прапорів на заквітчаних могилах сучасних героїв,  що віддали свої життя за Україну.  

    Ідучи вулицями Львова, школярі знайомились з історичними та архітектурними пам'ятками міста, милувались красою площ, парків, фонтанів, загадували, в стінах якого вузу будуть навчатися. У соборі Святого Юра  діти вперше побували у крипті і помолились за свої х рідних, за мир в Україні і її славних захисників.






неділя, 22 вересня 2024 р.

Вище - до сонця ближче!

    Я впевнений, що разом з нами ціла країна... 
    Хтось зустрічає зорю постійно... 

    20-22 вересня учні ліцею разом із заступником директора Найчуком С.С. подолали туристичний маршрут національним природничим парком "Сколівські Бескиди" із міста Сколе до села Корчин через мальовнийчий хребет Парашки. Вздовж маршруту, школярі мали змогу милуватися красою та величчю осінніх гір, тричі піднятися на найвищу вершину Стрийського району - гору Парашка, зустріти на ній захід та світанок, назбирати грибів та по-справжньому відчути весь "вайб" пішого походу із ночівлею восени. 

    Першу ніч діти провели у туристичному прихистку на південному схилі Парашки, який був збудований у пам’ять про львівського пластуна Тараса-Тимофія Гаврилишина, який загинув на війні у 2022 році. Тут, біля вечірнього вогнища, учні слухали розповіді про походження назви гори, про зорі та сузір'я, спостерігали за рухом міжнародної космічної станції, слідкували за життям лісових мешканців.

    Наступну ніч юні туристи зустріли на облаштованій для туристів галявині біля водоспаду Гуркало. Тут, вже по звичному, школярі співали та планували наступні туристичні мандрівки українськими Карпатами.

    Щиро дякуємо ЗСУ за можливість бути у безпеці. Щиро дякуємо громаді, за можливість мандрувати.























субота, 21 вересня 2024 р.

До стіп Чудотворної ікони Крехівської Божої Матері з молитвою за мир.

         Хто як не ми, українці, прагнемо жити в мирі і безпеці. І ми обов’язково житимемо, адже боремося за це на всіх фронтах. 

       Сьогодні, 21 вересня, коли весь цивілізований світ відзначає Міжнародний день миру, учні 6-А класу спільно з батьками та класним керівником О. Біганич  здійснили мандрівку- паломництво до Крехівського монастиря. Де щиро в молитві просили про Божу опіку для себе,  своїх родин, всього українського народу, наших захисників, волонтерів  та переможний мир в Україні. Тож нехай мир стане реальністю для всіх нас.

        Цікавими родзинками подорожі були: похід до каменя Тимоша та життєдайного джерела.  

        Завершальним акордом екскурсії стала  прогулянка центром міста Жовква, яке за кількістю історичних пам'яток може зрівнятися з такими містами як Київ та Львів.

        Сповнені Божою благодаттю, душевним умиротвренням, приємними емоціями  поверталися додому. 

         Вдячні Богові, ЗСУ, відділу освіти Грабовецько-Дулібівської  ТГ та адміністрації навчального закладу за можливість духовної віднови.

        Вітаємо усіх людей доброї волі з Днем миру. Бажаємо  наснаги, щастя  чистого неба та безпечного життя в процвітаючій та захищеній Україні.







пʼятниця, 20 вересня 2024 р.

Ми єдині, ми за мир!

          Традиційно 21 вересня в Україні та в усьому світі відзначають Міжнародний день миру. Сьогодні мир в Україні не є абстрактним бажанням, це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба. І найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, відчула кожна українська родина.

       З нагоди Дня миру у ліцеї проведено тематичні заходи. День розпочався флешмобом "Ми єдині, ми за мир!", за участю  активних учасників учнівського самоврядування з 9-10 класів під керівництвом вчителів Біганич О. І. та Тимчишин М. Я. Перед учнями виступив вокальний ансамбль "Веселі нотки" (кер. Ромашко І. М.), проведено майстер-клас з виготовлення голуба миру.

Класні керівники підготували тематичні години спілкування, у шкільній бібліотеці організована книжкова виставка.

    Діти висловлювали побажання миру та злагоди і заклики всіх людей: "Вчіться робити добро людям і творити добро на Землі. Живіть у мирі та злагоді!"