Дуліби:

четвер, 19 квітня 2018 р.

Йдемо за щастям у гори


«Гори – це батарейка позитивного мислення, яке випромінює щастя!» - саме так, мабуть могли б вигукнути учні 7-8 класів НВК «Середня загальноосвітня школа-гімназія» ім. М.Шашкевича с. Дуліби, коли нам сповістили про ідею побувати у Центрі спадщини Вигодської вузькоколійки. Його експозиція – це унікальні розваги, що водночас детально знайомлять з нашою природою, зокрема, інтерпретуючи лісову та річкову екосистему Карпат. У сучасному кінозалі ми побачили фільм, знятий на замовлення Центру. Кадри розповідають про процес розвитку місцевості від доісторичного періоду до сьогодення, захоплююче знайомлять зі світом місцевих жителів – бойків.
Потім ми подорожували Карпатським трамвайчиком через урочище Осій, болото Ширковець, гірське джерело Дзюркач і водоспади річки Мізунки.  Казка, справжня казка Карпат!!! І ми чекали із захопленням 17 квітня.
Думаємо, що і нашим учителям Кацалай М.Я., Найчуку С.С., Копач Б.М. і Коваль Г.В. було цікаво у вигляді гри визначити вік дерева, у справжньому стовбурі дерева роздивитись найменших мешканців карпатських дерев, пірнути у прототип справжньої лисячої нори чи піднятися у дупло, а ще потренуватися правильно сортувати та утилізувати відходи.
Виявляється, луска риби не менш  інформативна для вивчення її віку, ніж стовбур дерева…
Хочете все це побачити – неодмінно побувайте у Вигоді.

Члени учнівської  редколегії:
Ігнатова А. та Волос А.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.