Дуліби:

понеділок, 18 лютого 2019 р.

Тиждень інформатики у школі-гімназії



З 11 по 15 лютого у НВК «Середня ЗОШ-гімназія» ім. М. Шашкевича с. Дуліби проходив тиждень інформатики.
Основною метою цього навчально-виховного заходу було збудити інтерес в учнів до вивчення інформатики, виробити вміння практично застосовувати здобуті знання на практиці, формувати практичні вміння і навички безпечного використання інноваційних технологій та мережі Інтернет, сприяти розвитку інформаційно-комунікаційних компетентностей.
Впродовж тижня учні 5-11 класів брали участь у  Всеукраїнському конкурсі «Безпечний Інтернет» в ході якого відповідали на питання щодо безпеки в мережі та отримали дипломи переможців і сертифікати учасників конкурсу. Для школярів 8-11 класів вчителі інформатики та класні керівники провели уроки безпеки ««Селфі відвертого характеру у Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик». Учні 6-7 гімназійних класів переглянули запис вебінару до Дня безпеки в Інтернеті. На завершення уроку старшокласники ставили питання щодо основних небезпек мережі Інтернет та разом з вчителем обговорили  як від них вберегтися. Долучилися до тижня і учні 5 гімназійного класу, які представили проекти «Безпека в Інтернеті». Доповідачі  наголошували на проблемах булінгу, тролінгу,  секстингу, розголошення приватної інформації, шахрайства.
Всі заплановані заходи у рамках тижня продемонстрували зацікавленість учнів у можливостях сучасних технологій, їхньому застосуванні у навчанні та дозвіллі. Школярі показали високий рівень знань щодо їхньої безпеки у мережі Інтернет.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.